Zobacz synonimy słowa antrykot
Zobacz odmianę przez przypadki słowa antrykot
Zobacz podział na sylaby słowa antrykot
Zobacz hasła krzyżówkowe do słowa antrykot
Zobacz anagramy i słowa z liter antrykot
„Przecież dziś nie piątek” - powiedział pan Jean-Pierre Vidal, właściciel winnicy i producent wina w północno-zachodniej części regionu Bordeaux-Cotes de Blaye, gdy podawano antrykot a la Bordeaux z białymi pieńkami szpiku skąpanymi w winnym sosie, a potem szarlotkę. , źródło: NKJP: Piotr Bikont: Uczta za pół bańki, Gazeta Wyborcza, 1996-05-31
„Przecież dziś nie piątek” - powiedział pan Jean-Pierre Vidal, właściciel winnicy i producent wina w północno-zachodniej części regionu Bordeaux-Cotes de Blaye, gdy podawano antrykot a la Bordeaux z białymi pieńkami szpiku skąpanymi w winnym sosie, a potem szarlotkę. , źródło: NKJP: Sławomir Mrożek: Teatr 2 (Alfa 1984, Letni dzień 1983, Ambasador 1981, Pieszo 1980),1980
„Przecież dziś nie piątek” - powiedział pan Jean-Pierre Vidal, właściciel winnicy i producent wina w północno-zachodniej części regionu Bordeaux-Cotes de Blaye, gdy podawano antrykot a la Bordeaux z białymi pieńkami szpiku skąpanymi w winnym sosie, a potem szarlotkę. , źródło: NKJP: Ostatni dzień „Krakowskiego”, Dziennik Polski, 2008-07-05
„Przecież dziś nie piątek” - powiedział pan Jean-Pierre Vidal, właściciel winnicy i producent wina w północno-zachodniej części regionu Bordeaux-Cotes de Blaye, gdy podawano antrykot a la Bordeaux z białymi pieńkami szpiku skąpanymi w winnym sosie, a potem szarlotkę. , źródło: NKJP: Gazeta Wyborcza, 1993-05-19
„Przecież dziś nie piątek” - powiedział pan Jean-Pierre Vidal, właściciel winnicy i producent wina w północno-zachodniej części regionu Bordeaux-Cotes de Blaye, gdy podawano antrykot a la Bordeaux z białymi pieńkami szpiku skąpanymi w winnym sosie, a potem szarlotkę. , źródło: NKJP: Jerzy Andrzejewski: Popiół i diament, 1948
„Przecież dziś nie piątek” - powiedział pan Jean-Pierre Vidal, właściciel winnicy i producent wina w północno-zachodniej części regionu Bordeaux-Cotes de Blaye, gdy podawano antrykot a la Bordeaux z białymi pieńkami szpiku skąpanymi w winnym sosie, a potem szarlotkę. , źródło: NKJP: (KH): Zanim pieczyste trafi na talerz, Słowo Polskie Gazeta Wrocławska, 2005-11-18
„Przecież dziś nie piątek” - powiedział pan Jean-Pierre Vidal, właściciel winnicy i producent wina w północno-zachodniej części regionu Bordeaux-Cotes de Blaye, gdy podawano antrykot a la Bordeaux z białymi pieńkami szpiku skąpanymi w winnym sosie, a potem szarlotkę. , źródło: NKJP: Krzysztof Kucharski: Na ruszt, Słowo Polskie Gazeta Wrocławska, 2005-08-05
„Przecież dziś nie piątek” - powiedział pan Jean-Pierre Vidal, właściciel winnicy i producent wina w północno-zachodniej części regionu Bordeaux-Cotes de Blaye, gdy podawano antrykot a la Bordeaux z białymi pieńkami szpiku skąpanymi w winnym sosie, a potem szarlotkę. , źródło: NKJP: Magdalena Rubaszewska, Agnieszka Grzelak-Michałowska: Nie boimy się wołowiny, Express Ilustrowany, 2002-05-11
„Przecież dziś nie piątek” - powiedział pan Jean-Pierre Vidal, właściciel winnicy i producent wina w północno-zachodniej części regionu Bordeaux-Cotes de Blaye, gdy podawano antrykot a la Bordeaux z białymi pieńkami szpiku skąpanymi w winnym sosie, a potem szarlotkę. , źródło: NKJP: Katarzyna i Zbigniew Tyszkowie: Specjały, Kuchnia, nr 6, 1998
Trudne słowo
- konserwatyzm
- przywiązanie do tego, co dawne i niechęć do zmian